Mumijaus naudų mokslinis pagrindimas

Mumijaus naudų mokslinis pagrindimas

Shilajit arba mumijaus nauda žmogui 

Buvo atlikta nemažai tyrimų, siekiant ištirti ir daugiau sužinoti apie shilajit naudą sveikatai. Šie tyrimai apėmė analizavo teigiamą mumijaus poveikį centrinės nervų sistemos sveikatai, odai, testosterono kiekiui, smegenų veiklai, stiprios imuninės funkcijos palaikymui, žarnyno veiklai ir nuovargio įveikimui. Štai keletas jų:

Nuorodos į mokslinius tyrimus apie Mumijų

ENERGIJA

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23733436/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2876922/

Tyrimai atlikti mumijaus saugumui ir efektyvumui ištirti. Jie buvo daromi tiek su gyvūnais, tiek su žmonėm. Rezultate mumijus turi antioksidacinių, priešuždegiminių, adaptogeninių, imunomoduliuojančių ir anti-dislipideminių savybių. To pasekoje, gali pagerinti fizinį pajėgumą ir sumažinti nuovargį padidinus ATP(Adenozino trifosfatas) gamybą.

Atrodo, kad pagrindinės sudedamosios dalys, atsakingos už šį poveikį, yra dibenzo-α-pironai ir fulvinė rūgštis.

IMUNITETAS

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27546551
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2876922/

Šis tyrimas atskleidė, kad dietos praturtinimas mumijumi gali padėti sustiprinti imunitetą, pagerinant antioksidacinį aktyvumą ir sustiprinant apsaugą nuo tam tikrų bakterijų kaip pvz. Aeromonas hydrophila.


TESTOSTERONAS VYRAMS

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26395129

Šis tyrimas parodo, kad tyras Shilajit ženkliai pakėlė testosterono lygį 45-55 metų amžiaus vyrams. Buvo vartojama 250mg mumijaus du kartus per dieną ir lyginami rezultatai su placebo grupe.


FULVINĖ RŪGŠTIS IR VIRŠKINIMAS

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6151376/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2876922/

Tradicinė medicina ir šiuolaikiniai tyrimai teigia, kad fulvinė rūgštis gali moduliuoti imuninę sistemą, paveikti ląstelių oksidacinę būseną ir pagerinti virškinimo trakto veiklą. Tiriamas fulvinės rūgšties potencialas sergant lėtinėmis uždegiminėmis ligomis ir diabetu.


ODA

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7027386/

Šiame darbe pateikiami pirmieji įrodymai, įrodantys, kad suaugusių sveikų moterų tarpe, mumijo vartojimas sukėlė genus, susijusius su endotelio ląstelių migracija ir kraujagyslių augimu. Mumijo gali pagerinti odos mikroperfuziją.

SMEGENYS

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3296184/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3758058/

Shilajit yra stiprus ir labai saugus maisto papildas, galintis užkirsti kelią kelioms ligoms, tačiau dabar atrodo, kad pagrindinis jo pritaikymas medicinoje yra skatinti smegenų veiklą, padėti geriau mokytis ir pažinti, apsaugoti nuo Alzheimerio ligos.